Smartlearning middelbare scholieren OUD werkte niet Arthur

Waarom is Smartlearning zo geschikt voor kinderen op VO?
Kinderen kunnen dit heel super snel oppakken en hebben direct profijt van Speedreading en Smartlearning. Zowel het lezen zelf als het leren op (de Middelbare) school gaat veel sneller en beter. Gek genoeg zijn er tot nu toe nauwelijks gespecialiseerde cursussen voor deze doelgroep. Mijn eigen zoon is 2016 begonnen op de Middelbare School, dus ik weet hoe moeilijk studeren voor een kind tussen de 12 en 15 jaar kan zijn!

Een inmiddels tweedeklasser van het Cygnus Gymnasium:
Hoe anders is het dan vorig jaar toen ik net naar school ging. Ik wist niet hoe ik mijn huiswerk moest aanpakken. Nu weet ik: voor geschiedenis gebruik ik een mindmap met steekwoorden, speedreading gebruik ik o.a. voor biologie, omdat ik daar veel voor moet lezen.” Handige tools dus om sneller te lezen en beter te verwerken en ook nog eens drie leuke middagen (volgens de deelnemers).

Wie is de trainer?
De cursus wordt gegeven door Marijke van Dijk, docent van mijn eigen cursus aan de VU. Marijke is een zeer ervaren docente op dit gebied. Zij geeft o.a. op de VU aan studenten de training Effectief aan de slag met je studie. Eén van de hoofdonderdelen is Speedreading en Speedlearning. Dat Marijke bekend is met middelbare scholieren blijkt wel uit haar boeken die zij over het omgaan met tieners heeft geschreven. Voor de leeuwen! is Marijke’s nieuwste boek. Het geeft inzage in het puberbrein en beschrijft hoe je tieners motiveert en voor je (vak) wint. Daarnaast heeft Marijke ook boeken gepubliceerd over Contact maken in het primair onderwijs.

Voor: middelbare scholieren die sneller en beter willen leren
Groepsgrootte: 7 tot max. 10 kinderen
Kosten: € 210,- (geen BTW)

Iets voor jouw kind(eren)?
Heb je interesse? Kijk bij de cursusdata wanneer er weer nieuwe Smartlearningen cursussen starten. De cursus bestaat uit drie sessies van 1,5 uur.
Na elke sessie geven we een half uurtje uitleg aan de ouders over wat er gedaan is. Daarnaast moet je kind zelf iedere dag 10 minuten oefenen met snellezen.