Training voor volwassenen

Iedereen een groeimindset

Online, interactief vanuit huis te volgen: 14 & 28 september en 12 oktober 2020.

Zou jij best meer uit je leven willen halen, maar is er iets dat je tegenhoudt? Of zie jij dat je kind bang is om fouten te maken en daardoor niet in actie komt? Denk jij misschien stiekem dat die leuke baan of die sport toch niet voor jou is weggelegd? Kampen jij of je kind zelfs af en toe met gevoelens van faalangst? Dan hebben jullie wellicht hinder van jullie mindset.

Het woord mindset betekent ‘overtuiging’. De bekende onderzoekster Carol Dweck heeft ontdekt dat je mindset of overtuiging over groei en ontwikkeling invloed heeft op jouw acties om daadwerkelijk verder te komen in het leven. Het kan je groei dus belemmeren of in geval van de juiste mindset juist doen toenemen. Bovendien kun je deze overtuigingen ongemerkt overbrengen op je eigen kinderen. Belangrijk dus om hier aandacht aan te besteden.

Hoe kun je bij jezelf en/of je kinderen de juiste mindset, oftewel een groeimindset, stimuleren?

Daarmee gaan we aan de slag in deze training. We leren over het belang en gemak van de juiste mindset, in allerlei levensgebieden. We vertellen over de laatste inzichten binnen de neurowetenschappen die laten zien dat groei voor iedereen is weggelegd, ongeacht je leeftijd. Natuurlijk gaan we heel concreet in op hoe je je mindset of die van je kind stap voor stap kunt verbeteren, in verschillende situaties. Of het nu gaat om school, studie, werk, vriendschap, sport of muziek: voor iedereen en iedere situatie is er een groeimindset!

Na deze training

 • Ervaar je meer rust in je hoofd en je lijf.

 • Ontdek je hoe je je beter kunt wapenen tegen deze afleiding.

 • Weet je hoe je brein met afleiding omgaat.

Interesse?

 • 3 sessies van twee uur

 • 14 & 28 september en 12 oktober 2020.

 • 17:15 - 19:15 uur.

 • Maximaal 15 deelnemers

 • Je hebt nodig: internet verbinding, computer, laptop, tablet of mobiele telefoon; met camera en audio aan.

 • Online via Zoom

Prijs

 • training € 275,- (ex BTW), particulieren € 210,- (ex BTW)

 • Online training € 245,- (ex BTW), particulieren € 180,- (ex BTW)

Wil je meer weten, heb je vragen? Bel, app 06-25055263, of mail monique@schoolofsmart.nl

Van “Comfort Zone” naar “Learning Zone”

In de cursus Groeimindset werd helder uitgelegd met welke grondhouding je beter leert. Niet alleen bij mijzelf, maar ook bij mijn kinderen.  Sindsdien ga ik opzoek naar mijn “Learning Zone” en weg van mijn “Comfort Zone”. Zelfs bij het sporten is dat een belangrijk inzicht.

Deze cursussen heb ik mijn eigen tijd gedaan. Dat was prima. Het waren gezellige avonden, waarbij de cursisten elkaar inspireerde om op verschillende manieren de geleerde stof te gaan gebruiken.

Ronald Abma. Je kunt berichten achterlaten op https://www.linkedin.com/in/ronaldabma/

 

noun_294429 uit kooi
Je trainer

Ervaren docent

Trainer: Marijke van Dijk

Marijke van Dijk

Docent